Kerstfestival “light”

Kerstfestival light

Het bestuur heeft goede hoop dat de Coronamaatregelen in december wat zullen worden versoepeld en dat het organiseren van een kerstfestival voor heel Zutphen tot de mogelijkheden behoort. Er is een goede start gemaakt.

Wat is het plan?
Van 10 december tot en met 24 december is de Walburgiskerk van 16.00 tot 19.00 uur geopend om de Zutphense bevolking in de gelegenheid  te stellen te proeven van kerstsfeer en kerstgedachtes.
In deze Coronatijd geen grote kerstconcerten – die zijn allemaal gecanceld – maar wel 14 dagen lang de kerk open met een beperkt aantal kerstbomen, elke avond de kaarsenkroon met brandende kaarsen, elke dag een programma met kerstverhalen en live muziek en warme chocolademelk en glühwein en een stand van Amnesty International en in onze winkel extra kerstartikelen, waaronder Walburgiskerstkaarten gemaakt door onze huisfotograaf Tim Wengelaar.
Over de precieze invulling ervan en hoe het aantal toegestane bezoekers wordt gereguleerd volgt nadere informatie, o.a. in de plaatselijk pers.

De kerk is in ieder geval op 9 december gesloten i.v.m. de opbouw.
Van 10 tot en met 24 december is er dus alleen openstelling van 16.00 tot  19.00 uur. Bezoek aan de Librije in deze periode kan, maar alleen op afspraak.

Met de Lotty Veffer Foundation is afgesproken dat de tentoonstelling ‘waarom schrijf je me niet’ zal worden verlengd en verplaatst naar de Credokapel.

Waarom schrijf je me niet….? (30/9-28/11)

Van 30 september tot en met 28 november 2020
zal de indringende en aangrijpende tentoonstelling
“Waarom schrijf je me niet,
     post uit de vergetelheid” klik op de poster:

in de Walburgiskerk te Zutphen te zien zijn. De expositie is gerealiseerd door de Lotty Veffer Foundation.Aan de hand van foto- en filmmateriaal en dagboekfragmenten worden de persoonlijke levensverhalen van vijf mensen voor en tijdens WOII verteld. Eén van de verhalen gaat over het jonge en verliefde stel Thea Windmuller, die tijdens de oorlog als dienstmeisje in Zutphen werkte, en Wolfgang Maas. Dagboeken van Thea en brieven van Wolfgang vertellen over hun liefde voor elkaar, de vervolging, hun onderduik en ondergang. Het verhaal van Thea en Wolfgang is geschreven door Mirjam Schwarz.