Concerten in coronatijd

Concerten in Coronatijd
Na de aangekondigde versoepeling omtrent de corona-maatregelen van de overheid, starten wij op 6 juni met het eerste Marktconcert.
In de maand juni zullen er in totaal 4 Marktconcerten op de zaterdagmiddag plaatsvinden; voor de agenda klik hier. Er is een limiet gesteld van maximaal 30 bezoekers per concert, bij meer belangstelling zal het concert aansluitend worden herhaald. De stoelen staan op gepaste afstand opgesteld en u wordt door een medewerker naar uw plaats begeleid.
De aanvangstijd van de Marktconcerten op de zaterdag is dit jaar verschoven naar 16:00 uur. Het concert duurt ongeveer 3 kwartier en een mogelijke herhaling van dit concert zal om 17:30 uur beginnen.

Walburgiskerk weer open voor publiek

De coronamaatregelen worden langzamerhand versoepeld. Het goede nieuws is dat de kerk elke zaterdag open is van 11.00 -15.45 uur in juni .

Ook het eerste marktconcert vindt weer plaats op 6 juni (om 16.00 uur)

voor openingstijden en meer details klik  hier

De slechtvalken broeden

De slechtvalken broeden. Daarom wordt er op 14 april, de dag waarop we herdenken dat Zutphen 75 jaar geleden bevrijd is, niet gevlagd vanaf de toren. Waarschijnlijk wordt er op 4 mei wel (halfstok) gevlagd; of de vlag op 5 mei uit kan wordt nog bekeken. Voor de jongen moet ook de broodnodige rust worden gewaarborgd. Bovendien raken de jongen onderkoeld als de ouden wegvliegen. Een en ander in overleg met de huismeester van de Walburgkerk en de Vogelwerkgroep Zutphen.

Nieuw kaarsenmeubel

U kunt in de kerk een kaarsje branden. We hebben daarvoor een nieuw kaarsenmeubel laten ontwerpen en maken. Door de coronamaatregelen kunt u de kerk nu niet bezoeken, maar u kunt de kaarsjes wel live zien branden via een live stream. Klik op “Een kaarsje in de Walburgkerk”.