Sculptuur God de Vader

Na bijna 500 jaar als fundering gediend te hebben en de sculptuur de afgelopen 3 jaar archeologisch is onderzocht, heeft de sculptuur van God de Vader weer een vaste plek aan de noordoostelijke pilaar in de viering gekregen.

In de stentor staat hierover een mooi artikel. Kunstenares Saskia Obdeijn werkt aan de tekening in de console, die ons gaat laten zien hoe de volledige sculptuur eruit moet hebben gezien.

Lees het artikel:  god de vader is weer thuis

De Walburgiskerk wordt examenlocatie voor het Baudartius College

Ongeveer 130 leerlingen van het Baudartius zullen tussen 17 en 31 mei in onze Walburgiskerk hun examen afleggen.

Het is ook heel toepasselijk dat het Baudartius College tijdens hun 100 jarig bestaan bij ons de examens afneemt omdat eind 16e eeuw en begin 17e eeuw Willem Baudartius predikant van de Walburgiskerk was. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de Statenvertaling van het oude testament van het Hebreeuws naar het Nederlands en zijn grafsteen ligt in de raadskapel.

Protestantse diensten in de Walburgiskerk

Vanaf 2 mei worden de vieringen weer in de Walburgiskerk gehouden.

In de diensten zijn in verband met corona maximaal 30 bezoekers welkom via aanmelding vooraf. Passanten zijn welkom als er nog plaatsen over zijn. Online kunt u de diensten volgen via YouTube/ProtestantseGemeenteZutphen

Geen vlag aan de Walburgiskerk op 4 en 5 mei

In goed overleg met de Vogelwerkgroep Zutphen is vandaag besloten om niet te vlaggen op 4 & 5 mei vanaf de toren.

Bij inspectie door de Vogelwerkgroep Zutphen afgelopen week bij onze beschermde Slechtvalken waren er 4 eieren te zien in de nestkast in onze toren.  Door de ouders is helaas 1 ei afgestoten, wat daar de reden van is weten we niet. De andere 3 eieren liggen mooi naast elkaar. Aangezien de slechtvalken dit jaar vrij laat in het seizoen broeden, weten we niet precies hoe ver de ontwikkeling is van de jongen in de eieren.

Elk jaar hopen we te kunnen vlaggen, want op dit soort bijzondere dagen hoort de Nederlandse vlag uiteraard te wapperen vanaf de toren.

Het is een verschrikkelijk dilemma, want als we gaan vlaggen en de eieren worden koud omdat de ouders in paniek zijn vanwege de grote vlag bij hun nest, dan kunnen de jongen dood gaan. En dit willen wij uiteraard niet op ons geweten hebben. Gaan we niet vlaggen, dan lijkt het alsof wij geen respect hebben voor de betekenis van 4 & 5 mei. En dat hebben wij natuurlijk wel.

De eieren zitten op dit moment in een pril stadium en een te lange verstoring door het wapperen van de vlag, waardoor de ouders het nest verlaten betekent dat de eieren te koud worden en dus niet kunnen overleven.

Ook denken wij elk jaar opnieuw na over alternatieven voor het vlaggen. Tot op de dag van vandaag hebben wij geen goed alternatief.

Foto: Arjen Becht