Agenda

Let op: Vanwege het coronavirus is de kerk alleen geopend op  de zaterdagen in  juni 2020 . Kijk verder onder “Openingstijden” voor meer informatie.

In de maand juni zullen er in totaal 4 Marktconcerten op de zaterdagmiddag plaatsvinden (agenda). Er is een limiet gesteld van maximaal 30 bezoekers per concert, bij meer belangstelling zal het concert aansluitend worden herhaald. De stoelen staan op gepaste afstand opgesteld en u wordt door een medewerker naar uw plaats begeleid.
De aanvangstijd van de Marktconcerten op de zaterdag is dit jaar verschoven naar 16:00 uur. Het concert duurt ongeveer 3 kwartier en een mogelijke herhaling van dit concert zal om 17:30 uur beginnen.

Op zaterdag 4 juli om 17:15 uur speelt Jan Kleinbussink op het Baderorgel in de Walburgiskerk in Zutphen. Kleinbussink was meer dan 40 jaar cantor-organist van de Lebuinuskerk in Deventer. Ook was hij vanaf de oprichting betrokken bij het vermaarde Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman waar hij orgel en klavecimbel speelde.

Op het programma staan werken van o.a. Nicolaus Bruhns, Heinrich Scheidemann, Nicolas de Grigny en Johan Sebastian Bach.

Entree € 10 – reserveren via: baderorgel

Vrijdag 10 juni 2020 Walburgiskerk, Zutphen

Gedichten, verhalen en orgel-improvisaties in de Walburgiskerk

Onder de titel ‘Een ode aan de kunst, de poëzie en de muziek’ is er op vrijdag 10 juli om 20 uur in de Walburgiskerk in Zutphen een bijzondere avondvoorstelling. De Zutphense auteur en kunsthistoricus Gerdien Verschoor leest haar favoriete gedichten en zeer korte verhalen voor, over schilderijen, beeldhouwwerken en een viool, van J. Bernlef, Wisława Szymborska, Lucebert en Wiel Kusters. Daarbij improviseert organist Klaas Stok op het Baderorgel.  Aanvang: 20 uur, entree € 15,reserveren is noodzakelijk via baderorgel

Marktconcert Walburgiskerk – Zaterdag 11 juli 2020

Op zaterdag 11 juli om 17:15 uur speelt organist Ko Zwanenburg in de serie Marktconcerten op het grote Baderorgel in de Walburgiskerk in Zutphen.

Ko Zwanenburg (1963) volgde zijn opleiding aan het conservatorium in Utrecht is cantor-organist van de Nicolaïkerk te Utrecht. Hij is in deze kerk ook dirigent van de Vespercantorij en hij geeft leiding aan de Capella di San Nicolaï.

Op het programma staan werken van o.a. J. Canbanilles, D. Buxtehude, J. Alain en L. Vierne.

Aanvang 17:15 uur – Entree € 10 – Reserveren: reserveren is noodzakelijk via baderorgel

10 juli t/m 2 augustus

World Press Photo; meer info op de speciale WPP-tab ( zutphendoen ) of koop hier uw ticket: WPP-ticketing

12 en 13 september