Activiteiten in de Walburgiskerk in september en oktober 2020

Vrijdag 25 september 20:00 uur – Sweelinck Concert – Klaas Stok, Baderorgel en het Nieuw Vocaal Sweelinck Ensemble; Reserveren en informatie: baderorgel
Presentatie van de nieuwe Sweelinck CD Organ Works

Woensdag 30 september, 16.00 uur Opening van de tentoonstelling ‘Waarom schrijf je me niet, Post uit de vergetelheid’; (zie ook onderaan) klik hier om de poster te bekijken:

Hele maand oktober: in het kader van de Maand van de Geschiedenis extra aandacht voor thema Oost – West met o.a. aandacht voor troOstheiligen, verschillende wereldbeelden en oude kaarten. Klik hier voor alle info: maand van de geschiedenis

Hele maand oktober en november expositie  ‘Waarom schrijf je me niet, Post uit de vergetelheid’

Vrijdag 2 oktober 2020 MÚSICA TEMPRANA Melancolia – Hoop en wanhoop aan het eind van de Spaanse Middeleeuwen. Aanvang: 19:30 en 21:00 uur.  Toegang: € 27 – Reserveren via baderorgel

Woensdag 7 oktober 20.00 uur: Lezing door Marieke van Delft over haar boek ‘De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten’ (lezing in het kader van de Maand van de Geschiedenis). Meld u aan via info@walburgiskerk.nl.

Vrijdag 9 oktober 20.00 uur (i.s.m. het Luxor Theater) Filmconcert. La Chute de la Maison Usher, een verfilming uit 1928 door regisseur Jean Epstein van The Fall of the House of Usher van Edgar Allen Poe. De film wordt begeleid met improvisaties op het Baderorgel door Geerten Liefting.

Zaterdag 10 oktober, 12.00 uur  Yin Joga concert – UITVERKOCHT

Woensdag 14 oktober 20.00 uur  Lezing door Michiel van Straten over ‘Waarom de Wereld niet bestaat’ (lezing in het kader van de Maand van de Geschiedenis). Meld u aan via info@walburgiskerk.nl.

Donderdag 15 oktober 20.30 uur Lezing door Jan Kreijenbroek over de Walburgiskerk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog (lezing georganiseerd door de Vrienden van de Walburgiskerk voor vrienden en belangstellenden).

Vrijdag 16 oktober 20.00 uur Kaarsenkroonconcert door Marieke Tuin, barokcello en Gerrit Hoving, Ahrend- en Baderorgel.

17 – 25 oktober Kom een (kaart)spel spelen in de kerk! Activiteit in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Door de hele kerk heen zijn een aantal spellen te vinden. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Paaprika spellenwinkel in Zutphen.

Zondag 25 oktober 16.00 uur Bird & Duke Jazzconcert door het Het Orgel Trio: Steven Kamperman, klarinet; Dion Nijland, contrabas en Berry van Berkum, Baderorgel.

2 november: Johannette Zomer & Friends: Flow my tears; klik hier voor info, kaartjes en andere locaties:

klassieke muziek johannette-zomer-friends-flow-my-tears

30 september – 28 november  Van 30 september tot en met 28 november 2020 zal de indringende en aangrijpende tentoonstelling “Waarom schrijf je me niet, post uit de vergetelheid”
in de Walburgiskerk te Zutphen te zien zijn. De expositie is gerealiseerd door de Lotty Veffer Foundation.

Aan de hand van foto- en filmmateriaal en dagboekfragmenten worden de persoonlijke levensverhalen van vijf mensen voor en tijdens WOII verteld. Eén van de verhalen gaat over het jonge en verliefde stel Thea Windmuller, die tijdens de oorlog als dienstmeisje in Zutphen werkte, en Wolfgang Maas. Dagboeken van Thea en brieven van Wolfgang vertellen over hun liefde voor elkaar, de vervolging, hun onderduik en ondergang. Het verhaal van Thea en Wolfgang is geschreven door Mirjam Schwarz.

Op 30 september zal de tentoonstelling om 16.30 uur worden geopend door Mirjam Schwarz en Mirjam Huffener, dochter van Lotty Veffer, met een muzikaal intermezzo van de Fluithof Zutphen.
Stichting Walburgiskerk Zutphen waardeert het zeer indien u bij de opening van deze prachtige expositie aanwezig kan zijn. Vanaf 16.15 uur bent u van harte welkom in de Walburgiskerk.

Namens het Bestuur Stichting Walburgiskerk Zutphen
Kees Vos en Immelie Fehmers
Aanmelden voor de opening graag vóór 26 september bij Kees Vos 06 1243 0989 of Immelie Fehmers 06 8119 5589