Activiteiten in de Walburgiskerk  november & december 2020

Hele maand oktober en november expositie  ‘Waarom schrijf je me niet, Post uit de vergetelheid’; klik hier om de poster te bekijken:

Met de Lotty Veffer Foundation is afgesproken dat de tentoonstelling ‘waarom schrijf je me niet’ zal worden verlengd en verplaatst naar de Credokapel.

30 september – 28 november  Van 30 september tot en met 28 november 2020 zal de indringende en aangrijpende tentoonstelling “Waarom schrijf je me niet, post uit de vergetelheid”
in de Walburgiskerk te Zutphen te zien zijn. De expositie is gerealiseerd door de Lotty Veffer Foundation.

Aan de hand van foto- en filmmateriaal en dagboekfragmenten worden de persoonlijke levensverhalen van vijf mensen voor en tijdens WOII verteld. Eén van de verhalen gaat over het jonge en verliefde stel Thea Windmuller, die tijdens de oorlog als dienstmeisje in Zutphen werkte, en Wolfgang Maas. Dagboeken van Thea en brieven van Wolfgang vertellen over hun liefde voor elkaar, de vervolging, hun onderduik en ondergang. Het verhaal van Thea en Wolfgang is geschreven door Mirjam Schwarz.

10-24 december Kerstfestival “light”

Indien de coronamaatregelen het mogelijk maken wordt er een Kerstfestival georganiseerd (De kerk is in ieder geval op 9 december gesloten i.v.m. de opbouw). Van 10 tot en met 24 december is er alleen openstelling van 16.00 tot  19.00 uur om de kerstsfeer te proeven. Bezoek aan de Librije in deze periode kan, maar alleen op afspraak.

Zie ook: “Nieuws & Meer”  laatste-nieuwtjes