Waarom schrijf je me niet….? (30/9-28/11)

Van 30 september tot en met 28 november 2020
zal de indringende en aangrijpende tentoonstelling
“Waarom schrijf je me niet,
     post uit de vergetelheid” klik op de poster:

in de Walburgiskerk te Zutphen te zien zijn. De expositie is gerealiseerd door de Lotty Veffer Foundation.

Aan de hand van foto- en filmmateriaal en dagboekfragmenten worden de persoonlijke levensverhalen van vijf mensen voor en tijdens WOII verteld. Eén van de verhalen gaat over het jonge en verliefde stel Thea Windmuller, die tijdens de oorlog als dienstmeisje in Zutphen werkte, en Wolfgang Maas. Dagboeken van Thea en brieven van Wolfgang vertellen over hun liefde voor elkaar, de vervolging, hun onderduik en ondergang. Het verhaal van Thea en Wolfgang is geschreven door Mirjam Schwarz.

Op 30 september zal de tentoonstelling om 16.30 uur worden geopend door Mirjam Schwarz en Mirjam Huffener, dochter van Lotty Veffer, met een muzikaal intermezzo van de Fluithof Zutphen.
Stichting Walburgiskerk Zutphen waardeert het zeer indien u bij de opening van deze prachtige expositie aanwezig kan zijn. Vanaf 16.15 uur bent u van harte welkom in de Walburgiskerk.

Namens het Bestuur Stichting Walburgiskerk Zutphen
Kees Vos en Immelie Fehmers
Aanmelden voor de opening graag vóór 26 september bij Kees Vos 06 1243 0989 of Immelie Fehmers 06 8119 5589