Koren, orkest en solisten

DE KOREN (23 t/m 26 mei 2019)

Alle 18 missen worden uitgevoerd door koren uit Zutphen en omgeving en koren uit de provincies Gelderland en Overijssel.

De koren die meedoen zijn:

Vocaal Ensemble Zutphen
Catharine Cantorij Doetinchem
Projectkoor VoQ, Zutphen
Achterhoeks Gemengd Koor, Borculo
Bachkoor Nijmegen
Oost-Nederlands Kamerkoor, Doetinchem
Toonkunst Nijmegen
Zwols Vocaal Ensemble
Oratoriumkoor Veluwezoom, Dieren
ECOK Oratoriumkoor, Enschede
Toonkunst Enschede
Stedelijk Koor Enschede + Kammerchor der Musikschule Niedergrafschaft Uelsen
Collegium Vocale Zutphen
Bachkoor Doetinchem
Deventer Vocaal Ensemble
Toonkunst Zutphen
Dékoor, Deventer
Musica Vocale, Wageningen
Extra: Capella Zutphen (zingt Kyrie KV 341)

HET ORKEST

Het Parnassus Ensemble, bestaande uit professionele musici van het Gelders Orkest, ensemble Combattimento en het Meander Kwartet, begeleidt de koren tijdens alle vijf concerten. De bezetting varieert van 15 tot 35 musici. Het ensemble heeft zich sinds de oprichting in 1994 gespecialiseerd in het uitvoeren van cantates van Bach. Vanaf 2004 werken ze vaak samen met het koor Consensus Vocalis. Het ensemble begeleidt ook koren bij de uitvoering van de grote werken uit de Barok en de Klassieke periode van Bach, Händel en Mozart

BEROEMDE SOLISTEN

Mozart in Zutphen wordt versterkt door een aantal bekende solisten. Zo gaat  de internationaal bekende sopraan Johannette Zomer uit Zutphen optreden. Maar ook bas/bariton Peter Kooij, tenor Marcel Reijans en alt Margot Oitzinger gaan Mozart zingen in Zutphen. 

AANSTORMENDE TALENTEN

Naast deze vier masters, gaan ook acht young professionals een bijdrage leveren aan Mozart in Zutphen. Dit zijn Stefan Kennedy, Serena Perez, Jouke Wymenga, Eske Tibben, Tinka Pypker, Marleen van Os, Jonathon Adams en Francis Ng.