Baderorgel

In de schitterende Walburgiskerk in Zutphen staat het beroemde Henrick Baderorgel uit 1643. Met zijn prachtige renaissanceklanken en zijn laat barokke toevoegingen behoort het tot de fraaiste orgels van Nederland. Daarnaast staat in het koor van de kerk het Ahrendorgel en in de Credo kapel het Hillebrandorgel, een kabinetorgel. Zo’n waardevol bezit schept verantwoordelijkheden. Vandaar dat in 1986 de Stichting Henrick Baderorgel is opgericht om zorg te dragen voor deze instrumenten, om de orgels goed te onderhouden maar ook om concerten te organiseren zodat iedereen van de klank kan genieten.

Concerten
Bijna het gehele jaar zijn er boeiende orgelconcerten met bekende top-organisten die het Baderorgel bespelen. Daarnaast zijn er concerten die ook opgeluisterd worden met vocale en instrumentale ensembles. Via de website www.baderorgel.nl is het gehele programma te bekijken en kunnen direct kaarten voor elke uitvoering gereserveerd worden.

Marktconcerten
Aanstormend jong orgeltalent uit het hele land laat van zich horen! Vaak in combinatie met een andere instrumentalist of vocalist. De Marktconcerten vinden plaats in de maanden juni t/m september op zaterdagmiddag van 16.00-17.00 uur. Toegang tot het  concert is gratis, na het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de concerten mogelijk te maken.

Wandelconcerten
Een samenhangend muzikaal programma op orgels en carillon! In de maanden juni t/m september op zondagmiddag, aanvang 16.00 uur in de Sint Janskerk, einde om 17.00 uur in de Sint Walburgiskerk. Tijdens de wandeling van de ene kerk naar de andere klinkt het carillon van de Wijnhuistoren.
Toegang is gratis, bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Vespers
Korte bijeenkomsten met veel muziek en zang georganiseerd door de Protestanse Gemeente Zutphen. Deze vinden plaats in de maanden maart t/m november op zondagmiddag om 16.00 uur. Toegang is gratis, aan de uitgang is een collecte.

U kunt hier  CD’s van het Baderorgel en bladmuziek bestellen.