Exclusieve tassen van banner “Mozart in Zutphen”

De Walburgiskerk heeft zijn winkel geheel vernieuwd met tal van bijzondere producten. Wat het meeste opvalt is een serie heel exclusieve tassen. Gemaakt van de kleurrijke banner van 11 meter bij 1.40 die aan de voorgevel van de kerk hing ter gelegenheid van het zeer succesvolle korenfestival in mei 2019 “Mozart in Zutphen”. Toen werden de 18 missen van Mozart in 4 dagen gezongen door 18 koren in deze kerk. Een evenement van nationale allure.

De enorme banner werd na gebruik niet weggegooid maar is hergebruikt. Kunstenares Marja van Es ontwerpt tassen volgens het Cradle to Cradle  (C2C) principe: producten zijn zó ontworpen, dat zij na gebruik op een hoogwaardige manier kunnen worden hergebruikt in een nieuw product.

Zo heeft zij deze tassen gemaakt van de banner van “Mozart in Zutphen”. Winst voor het milieu,  maar ook  een leuke herinnering aan een unieke gebeurtenis. De oplage van deze “banner-bags” is beperkt omdat alleen gewerkt wordt met de daadwerkelijk gebruikte banner.

In de wintermaanden is de winkel in de Walburgiskerk geopend van 11.00 tot 15.00 uur.

(foto: Tim Wengelaar)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *