Welkom op de website van de Walburgiskerk in Zutphen.

Op deze site vind je informatie over de geschiedenis, bezienswaardigheden, openstelling en verhuur van dit prachtige monument.

Virtuele Tour

Wilt u even binnen kijken in de imposante Walburgiskerk?

Zoom in en raak in vervoering van de prachtige foto's van het interieur. Houdt uw linkermuisknop vast en draai de beelden in de meest denkbare richtingen. De virtuele tour is nog niet te volgen op een mobiele device.

Ga naar de virtuele 360 gradentour.

Torenhoog

Benieuwd naar het uitzicht vanaf onze toren?

Vier jaar lang hebben we foto's gemaakt op verschillende momenten en vanuit verschillende standpunten. Die momenten hebben we in een compilatie opgenomen. Dat is leuk, maar zelf mee naar boven is nog veel leuker.

Kijk mee vanaf de toren

Expositie Kunst Connectie Zutphen van 14 augustus tot 13 september 2015

Kunst Connectie Zutphen organiseert dit jaar een tentoonstelling in de Walburgiskerk met werk van Zutphense kunstenaars en kunstenaars van buiten Zutphen.

De ervaring van het ambachtelijke in de kunst. Kunst en ambacht vragen tijd en aandacht. Is dat in tegenspraak met de tijdgeest of is het juist nu noodzakelijk? Nieuwe technieken tegenover oude. Het handwerk. Kunst is meer dan alleen het toepassen van een techniek. Kennis en kunde, aandacht en vakmanschap, het zijn onderdelen van het proces waarin iets nieuws gemaakt kan worden.

Kunstwerken waarbij het ambachtelijke een grote rol speelt of een thema is, zijn te zien op deze tentoonstelling. Dit sluit aan bij het thema van de landelijke monumentendag: Kunst en ambacht”.

Workshops en demonstraties

Tijdens de ‚Ziel en zaagsel’ tentoonstelling zullen tijdens de ‚Open Monumentendag’ op zaterdag 12 en zondag 13 september verschillende workshops en demonstraties worden gehouden. Deze worden verzorgd door een aantal deelnemende kunstenaars, meestal in de Walburgiskerk zelf, maar soms ook op andere locaties. Zo geeft keramisch kunstenares Els Bottema een workshop Raku stoken in de tuin van het monument Dat Bolwerck, Zaadmarkt 110-A, Zutphen. Verdere informatie hierover zult u bijtijds terugvinden op onze website. www.kunstzutphen.nl  en op onze facebookpagina: Ziel en Zaagsel Zutphen

Deelnemende kunstenaars

Petra Aalders · Marcel Bors · Els Bottema · Sander van Dam · Ron Derksen · Netty Franssen-van Es · Willemien van Gurp · Annemarie Hakvoort · Rianne Heitmeijer · Hans Hoog Stoevenbelt · Bo Jolan Hoogenberk · José Hornman · Ben Hulsegge · Peter Kalkowsky · Annemarie Kluin · Peter Kooij · Hemmechien Knip · Luck Koning · Christine Maris · Margreet Markus · Rob Pouwels · Annemiek Scharff · Teken Michael Beer/Miriam Kemperman · Alexandra Weinz · Ellen van der Wiel · Nelleke Wiersma.