Welkom op de website van de Walburgiskerk in Zutphen.

Op deze site vind je informatie over de geschiedenis, bezienswaardigheden, openstelling en verhuur van dit prachtige monument.

Virtuele Tour

Wilt u even binnen kijken in de imposante Walburgiskerk?

Zoom in en raak in vervoering van de prachtige foto's van het interieur. Houdt uw linkermuisknop vast en draai de beelden in de meest denkbare richtingen. De virtuele tour is nog niet te volgen op een mobiele device.

Ga naar de virtuele 360 gradentour.

Torenhoog

Benieuwd naar het uitzicht vanaf onze toren?

Vier jaar lang hebben we foto's gemaakt op verschillende momenten en vanuit verschillende standpunten. Die momenten hebben we in een compilatie opgenomen. Dat is leuk, maar zelf mee naar boven is nog veel leuker.

Kijk mee vanaf de toren

Evenement 31 januari 2015 Sneeuwpret op Walburgistoren

De unieke beklimmingen van de Walburgistoren zijn razend populair. De mogelijkheid om vallende sterren te spotten, de zon te zien opkomen of boven de Veluwe weer onder te zien gaan, trekken veel bekijks. Mooiere omstandigheden om er van te genieten kun je je haast niet voorstellen. Het zijn deze weersomstandigheden die de gidsen van de Walburgistoren doen stralen.

We hebben net de drukbezochte hoogwater beklimmingen achter de rug of een nieuwe natuurverschijnsel dient zich aan als het prachtige decor voor een onvergetelijke ervaring op 44 meter boven de stad. Dat zijn omstandigheden die het uitzicht vanaf de Walburgiskerk nog indrukwekkender maken. Zaterdag aanstaande lijkt zich de unieke mogelijkheid voor te doen om met een flink pak sneeuw naar boven te gaan.

De geplande openstelling is op zaterdag 31 januari van 14:00 tot 16:00. Met een beetje mazzel doe je een prachtige ervaring op. Een die je niet snel vergeet, maar als de neerslag in regen valt, dan valt ook de beklimming in het water. Laten we dus vooral hopen op een mooie witte deken. Uiterlijk zaterdag 12:00  laat de organisatie via www.facebook.com/Walburgtoren en http://www.walburgiskerk.nl weten of de geplande sneeuwtocht doorgaat.