Als vrijwilliger aan de slag bij de Walburgiskerk

De Walburgiskerk is meer dan een kerk. Sinds een aantal jaren laten we het hele jaar door aan Zutphenezen, Zutphenaren en andere bezoekers zien wat voor mooi erfgoed we in de stad hebben. Om dit te kunnen blijven doen zijn we op zoek naar vrijwilligers, voor diverse functies.

Baliemedewerker
Baliemedewerkers heten de bezoekers welkom, verkopen entreekaartjes en artikelen uit de winkel, met alle administratieve en andere handelingen (inpakken van cadeaus bijvoorbeeld) die daarbij horen. Aan de balie vindt het eerste contact met de bezoeker plaats. Klantvriendelijkheid van de baliemedewerker staat voorop.

Gastvrouw/gastheer
De gastvrouw/gastheer is het ‘visitekaartje’ van de kerk. Zij/hij biedt bezoekers informatie over de starttijden van rondleidingen, informeert en helpt hen waar nodig. Zo kunnen gastvrouwen/gastheren ondersteuning bieden aan mindervalide bezoekers, wijzen zij bezoekers de weg, helpen zij waar nodig met het bedienen van de audiotour en houden oog op een goede omgang van het publiek met de kerk.

Horeca en catering
Van het uitserveren van broodjes bij een bijeenkomst tot het koffie schenken bij een concert, deze vrijwilliger draait zijn hand er niet voor om. Op gastgerichte wijze kan hij/zij snel en efficiënt werken, eventueel ook onder leiding van een externe cateraar.

Opbouw en inrichting
Als de kerk wordt verhuurd voor een concert, lezing of een andere bijeenkomst is veelal een inrichting op maat gewenst. De inrichter helpt bij de opstelling van de stoelen, het plaatsen van een podium, en andere voorkomende sjouwwerkzaamheden.

Gids (toren)
De toren van de Walburgiskerk is zowel op vastgestelde tijden als op afspraak te beklimmen onder leiding van een gids. Eenmaal boven genieten bezoekers van een prachtig uitzicht over Zutphen en omgeving. Openstelling van de toren is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Als gids van de toren beschikt u over gepaste informatie, maakt u een weloverwogen beslissing of bezoekers naar boven kunnen, en maakt u de beklimming van de toren tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Gids (Librije en kerk)
De Librije van de Walburgiskerk is alleen toegankelijk onder leiding van een gids. Gidsen kunnen desgewenst het publiek ook informeren over de kerk. Gidsen worden ingezet bij het geven van rondleidingen aan zowel groepen (op aanvraag) als ook individuele bezoekers die tijdens openingsuren van de kerk de Librije willen bezoeken. Daarnaast houdt de gids oog op een goede omgang van het publiek met de kerk. De Walburgiskerk hecht sterk aan een klantvriendelijke benadering. Het verkrijgen van informatie moet voor het publiek zo laagdrempelig mogelijk zijn.

Klokkenluider
De klokken van de Walburgiskerk worden elke zaterdag geluid om 18 uur, elke zondagmorgen om 9.30 uur, op kerkelijke en wereldlijke hoogtijdagen, en bij rouw- en trouwdiensten. Geïnteresseerden kunnen daarbij helpen.

Heeft u belangstelling voor (één van) bovenstaande functies? Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator Kees Vos, via kees@walburgiskerk.nl. Vermeld uw telefoonnummer, dan neemt hij zo snel mogelijk contact met u op.