Walburgiskerk en Grootste Museum

Het Grootste Museum van Nederland is een initiatief van Museum Catharijneconvent. In 2016 publiceerde het museum het monumentale boek Kerkinterieurs in Nederland, waarin honderd beeldbepalende kerkinterieurs worden belicht. Dit boek inspireerde ons om de kerken in Nederland bekender en toegankelijker te maken voor het grote publiek. Vanuit onze missie samen met partners het christelijk erfgoed onder de aandacht te brengen, staan we samen met dertien prachtige monumenten van diverse gezindten staan aan de basis van het project. De kerken en synagogen blinken uit door hun bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken. Van idyllisch dorpskerkje op het platteland tot een indrukwekkende middeleeuwse basiliek midden in de stad. Van wereldberoemde glas-in-loodramen tot kleurrijke van dak tot vloer beschilderde interieurs. Allemaal religieus actieve kerken die een ‘Michelinster’ verdienen.

Vanaf 2018 maakt ook de Walburgiskerk, als één van de belangrijke museale kerken in Nederland, uit van het Grootste Museum. De andere kerken die onderdeel uitmaken van het Grootste Museum zijn:

• Amsterdam, Basiliek van de Heilige Nicolaas
  • Amsterdam, Portugese Synagoge